День українського ювелірного мистецтва


Показано з 1 по 10 з 540

Тема: Ситуация вокруг единого налога.

Деревовидний режим

Попереднє повідомлення Попереднє повідомлення   Наступне повідомлення Наступне повідомлення
  1. #11
    Все вони бачать ... просто одним лайно рота закриває, а другим очі, або вуха ...

    Якщо хтось памятає, то я писав запит в ДПІ про надання податкової консультації.
    Одну я отримав (порекомендували звернутись в... або на ... - я не зрозумів), на яку поскаржився в область, ... більш мені ніхто, нічого не надав (з середини травня), тому надіслав повторно запрос..., а ось яку податкову консультацію отримала лучія - ...

    "... про надання відповіді

    Білоцерківська одпі розглянула ваш лист і в межах своєї компетенції повіломляє наступне.
    згідно з п. 177.4 ст. 177 податкового кодексу україни від 2 грудня 2010 року № 2755-vi (далі - пку) до переліку витрат, безпосередньо пов'язаннх з отриманням доходів, належать документально підтверджені витрати, що включаються до витрат виробництва (обігу) згідно з розділом ііі цього кодексу. склад витрат та порядок їх визначення визначено у статті 138 розділу ііі пку. згідно з п. 138.2 ст.138 пку витрати, яві враховуються для визначення об'єкта оподаткування, визнаються на підставі первинних документів, що підтверджують здійснення платником податку витрат, обов'язковість ведення і зберігання яких передбачено правилами ведення бухгалтерського обліку, та інших документів, встановлених розділом ii цього кодексу.
    Відповідно до п. 12 ст. 3 закону україни від б липня 1993 року № 265/95-bp "про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (в редакції закону україни від 2 грудня 2010 року № 2756-vi, далі - закон), суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють розрахункові операції готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов'язані вести у порядку, передбаченому законодавством, облік товарних запасів на складах та/або за місцем їх реалізації, здійснювати продаж лише тих товарів, які відображені в такому обліку, за винятком продажу товарів особами, які відповідно до законодавства оподатковуються за правилами, що на передбачають ведення обліку реалізованих товарів (наданих послуг). до документів, що є підставою для оприбуткування товару, належать первинні документи: накладні, товарно-транспортні накладні, вантажні митні декларації, закупівельні акти та ін. статтею 6 закону визначено, що облік товарних запасів фізичною особою -підприємцем ведеться у порядку, визначеному чинним законодавством, а юридичною особою (її філією, відділенням, іншим відокремленим підрозділом) - у порядку, визначеному відповідним національним положенням (стандартом) бухгалтерського обліку. облік ведеться з урахуванням особливостей, встановлених для суб'єктів малого підприємництва. відповідно до п. 177.10 ст. 177 пку, фізичні особи- підприємці зобов'язані вести книгу обліку доходів і витрат та мати підтверджуючі документи щодо походження товару.
    Слід звернути вашу увагу, що сума нереалізованих товарних запасів, сировини, матеріалів, тощо на початок та на кінець звітного податкового періоду (року) виводиться в грошовій формі, виходячи із ціни їх придбання відображається у графах 2 та 11 книги обліку доходів і витрат, форму та порядок ведення якої затверджено наказом дпа україни від 24.12.10 № 1025 "про затвердження форми книги обліку доходів і витрат, яку ведуть фізичні особи - підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та порядку її ведення". таким чином, фізичні особи - підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування, не звільняються від ведення обліку товарів та товарних запасів на підставі первинних документів.
    При цьому, згідно із ст. 20 закону та ст. 164 прим. і кодексу україни про адміністративне правопорушення від 7 грудня 1984 року № 8073-х у разі, якщо перевіркою фізичної особи - підприємця, який перебуває на загальній системі оподаткування, встановлюється порушення щодо порядку обліку товару та товарних запасів, то такий суб'єкт господарювання притягується до адміністративної відповідальності, а також до нього застосовуються фінансові санкцій.
    таким чином, до складу витрат фізичної особи-підприємця, що здійснює свою діяльність у сфері торгівлі включається вартість лише тих товарів, від реалізації яких у відповідному звітному періоді отримано доход та які відображені у податковому обліку. Якщо фоп .... Л. займається продажем ювелірних виробів (кільця, сережки, тощо) і не є при цьому їх виробником, то до складу витрат звітного періоду може бути включено затрати на придбання реалізованого в цьому ж звітному періоді товару в розрізі найменувань (кільця, сережки, тощо), а не дорогоцінного металу (золото, срібло), з якого вони виготовлені, при умові виконання всіх вищевикладених вимог (наявності первинних документів про отримання та сплату, тощо).

    Заступник начальника білоцерківської одпі ..."

    вот такая вот консультация ... - что и требовалось доказать, т.е. они четко разделяют товары - где сережки, а где драгметалл ... и тогда возникает четкий вопрос - если сережки из ДМ это не ДМ, то на каком основании ее лишили права на ЕН?
    А отсюда уже выплывает второй вопрос - кто незаконно лишил права на ЕН и где этот спонсор от дЭржавЫ, который компенсирует ВСЕ понесенные затраты за первое полугодие, а так же недополученную прибыль за весь период судебной тяжбы?
    Останній раз редагувалося valerchik; 14.07.2012 в 04:15.

Мітки цієї теми

Ваші права

  • Ви не можете створювати нові теми
  • Ви не можете відповідати в темах
  • Ви не можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •